Over ons

 


Het exclusieve Van der Burgh Chocolaad is in juli 2011 opgericht als gevolg van een uitgebreide zoektocht in Nederland naar met de hand verwerkte chocoladerepen. We ontdekten een aantal kleine producenten die repen maken van een sublieme kwaliteit chocolade maar daar bleef het bij. Getriggerd door goede vrienden en de uitdaging om mooie, met de hand verwerkte chocoladerepen op de markt te brengen, zijn we in 2011 aan huis klein begonnen. Eerst maakten wij wat repen voor vrienden en kennissen, maar toen onze repen in winkels werden verkocht ging het hard. Onze chocolade werd al snel ontdekt en gewaardeerd door een steeds groter publiek waardoor we niet veel langer ons product aan huis konden blijven maken. In augustus 2012 verhuisden we naar een prachtig pand in de historische binnenstad van Delft. Hier leerde het publiek ons verder kennen waardoor onze groei nog sterker werd.  

Onze passie en toewijding werd enorm gewaardeerd en ging niet onopgemerkt. Zo zijn wij erg trots op onze samenwerking met KLM, die vanaf 2012 ontelbare passagiers hebben voorzien van onze chocolade. In 2014 moesten verhuizen want onze ruimte werd alweer te klein. Wij vonden in Delft een ander, nog mooier, historisch pand (anno 1585).

Momenteel verkopen meer dan 150 resellers (ook in Duitsland en Belgie) onze chocolade. Wij zijn trots op onze heerlijke en mooie repen en blijven met veel passie en toewijding werken aan een premium kwaliteit.
Chocolade moet altijd een cadeautje zijn! Ook zijn wij er van overtuigd dat een product nog veel meer beleving kent wanneer je kunt zien waar en hoe het gemaakt wordt. Bij ons dus geen productie achter gesloten deuren, maar gewoon zien hoe we onze chocolade met de hand verwerken en verpakken. 

 

Onze producten

 

Wij vinden het erg belangrijk dat de cacao voor onze chocolade duurzaam wordt verbouwd. Duurzaam verbouwen betekent voor ons dat dit veel verder gaat dan alleen 'fairtrade'. Natuurlijk is 'fairtrade' (een eerlijke prijs voor de cacaoboeren) heel belangrijk, maar nog lang niet genoeg. Wij vinden het belangrijk om ook de sociale en ecologische impact, bij het maken van onze chocolade producten, centraal te stellen. Door te werken met de couverture (de nog te bewerken chocolade) van Valrhona, kiezen wij voor verantwoorde cacao die 100% traceerbaar is en de cacao producenten helpt hun levensonderhoud (zowel met inkomen als met sociale omstandigheden) te verbeteren. Ook de ecologische impact, door te werken met de chocolade van Valrhona, is enorm. Zo kennen onze producten van Valrhona geen soja bestanddelen. De winning van soja heeft een vernietigende werking op de regenwouden in Zuid Amerika.

Van der Burgh Chocolaad heeft ook voor vegans een reeks heerlijke chocolade. Onze klassieke pure chocoladerepen zijn 100% geschikt voor een veganistische leefstijl. Deze premium chocolade repen kennen geen dierlijke bestanddelen en zijn dus prima geschikt om van te genieten in een veganistisch dieet. 

© 2011 - 2024 Van der Burgh Chocolaad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel