Over ons

Het exclusieve Van der Burgh Chocolaad is in juli 2011 opgericht door Joyce en Richard van der Burgh als gevolg van een uitgebreide zoektocht in Nederland naar met de hand verwerkte chocoladerepen. We ontdekten een aantal kleine producenten die repen maken van een sublieme kwaliteit chocolade maar daar bleef het bij. Wij vinden, om tot een mooi product te komen, dat chocolade niet alleen met de hand verwerkt moet zijn, maar ook altijd eerlijk en met de hand verpakt moet zijn. Chocolade moet altijd een cadeautje zijn!

                                             

Getriggerd door goede vrienden en de uitdaging om in Nederland mooie, met de hand verwerkte chocoladerepen op de markt te brengen, zijn we in 2011 aan huis heel klein begonnen. Sindsdien verwerkt Van der Burgh Chocolaad, volledig met de hand, Cacao Horizons couverture van Callebaut en maken we de lekkerste en mooiste chocoladerepen. Zo werken wij al vanaf het begin met de beste ingrediënten. Wist je bijvoorbeeld al dat wij voor onze chocolade met hazelnoten alleen maar hazelnoten gebruiken uit Piemonte (Italië)?

Onze chocolade werd al snel ontdekt en gewaardeerd door een steeds groter publiek waardoor we niet veel langer ons heerlijke en prachtige product aan huis konden blijven maken. De huisvesting werd snel te klein. In augustus 2012 verhuisden we naar een prachtig pand in de historische binnenstad van Delft en hier leerde het publiek, maar ook de media, ons verder kennen waardoor onze groei nog sterker werd.


Wij zijn er van overtuigd dat een product (nog) veel meer beleving kent wanneer je kunt zien waar het gemaakt wordt. Bij ons dus geen productie achter gesloten deuren maar gewoon zien hoe we onze chocolade met de hand verwerken en verpakken. Uiteraard leggen wij ook graag uit hoe Callebaut onze chocolade maakt en hoe wij deze verder met de hand verwerken. 

Onze passie en toewijding bleven niet onopgemerkt. We moesten weer verhuizen want onze ruimte werd (alweer) te klein. In 2014 vonden wij in Delft een ander, nog mooier, historisch pand (anno 1610).  Momenteel verkopen meer dan 150 resellers (ook in Duitsland en Belgie) onze chocolade waaronder de Bijenkorf, het Rijksmuseum en de winkels van Simon Levelt. Wij zijn heel trots op onze heerlijke en mooie repen en blijven met veel passie en toewijding werken aan een premium kwaliteit. 

We waarderen het enorm dat je onze webshop bezoekt maar we zijn nog meer vereerd wanneer je langs komt in onze winkel en productielocatie in Delft. Zien we je snel een keer? 


Richard van der Burgh 
Owner and founder Van der Burgh Chocolaad