Duurzaamheid

Wij vinden het bijzonder belangrijk dat onze chocolade duurzaam wordt verbouwd. Duurzaam verbouwen betekent voor ons dat dit veel verder gaat dan alleen 'fairtrade'. Natuurlijk is 'fairtrade' (een eerlijke prijs) heel belangrijk maar nog lang niet genoeg. 

Onze (h)eerlijke en hoogwaardige chocolade wordt geleverd door Barry Callebaut in samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation. Als partner van het programma van de Cocoa Horizons Foundation helpen wij mee om het levensonderhoud van duizenden cacaoboeren en hun families te verbeteren.  

Dit initiatief heeft grote voordelen voor de cacaoboeren en hun families in West-Afrikaanse landen zoals Ivoor Kust en Ghana. Zo wordt onze chocolade met duurzame technieken verbouwd, krijgen de cacaoboeren een eerlijk inkomen en worden er kansen gecreëerd voor vrouwen. Ook de strijd tegen kinderarbeid staat hoog in het vaandel. Verder krijgen de boeren toegang tot trainings-programma's, financiële premies en landbouwgereedschappen.

Door onze deelname als partner van de Cocoa Horizons Foundation bent u er als klant van verzekerd dat Van der Burgh Chocolaad meewerkt aan duurzaam verkregen chocolade.

© 2011 - 2021 Van der Burgh Chocolaad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel